Cele mai frumoase plaje din Malta!

Malta are foarte multe de oferit turiştilor, iar insula Comino este una dintre perlele malteze. De fapt, Comino este doar o insuliţă cu 4 locuitori permanenţi, situată la jumătatea distanţei dintre Gozo si Malta, la care ajungeţi cu feribotul din Malta în aproximativ 30 de minute. Primele construcţii din Malta datează din jurul anului 4000 i.Hr.. Aici au fost construite celebrele temple megalitice dedicate Zeiţei Mamă. În 1530, cavalerii ioaniţi au transformat insula într-un centru al creştinătăţii.

Ajunşi în Comino, nu aveţi nicio şansă să găsiţi vreo maşină, ci doar un hotel deschis doar vara. Aşa că aveţi garantate liniştea şi aerul curat, nu doar peisajele exotice. Singurele zgomote de pe insulă sunt cele ale mării.

Laguna Albastră

Insula Comino care are doar 3.5 km pătraţi, fiind cea mai mică dintre cele 3 insule ale Maltei, este specială prin faptul că aici se află celebra Lagura Albastră, una dintre cele mai frumoase plaje de pe întreg continentul. Laguna Albastră este un bazin uriaş între Comino şi Cominitto, aflat între stânci calcaroase şi grote folosite de către piraţi pe post de refugiu. Se poate spune că este un adevărat paradis în miniatură, flora şi fauna locului păstrându-se intacte, spaţiul fiind o rezervaţie naturală.

Tot aici veţi descoperi un nisip alb şi o apă turcoaz desprinse din cărţile cu poveşti. Însă insula şi peisajul sunt reale, dovadă stând numeroasele filme turnate în acest spaţiu exotic. Contele de Monte Cristo, Troia, Laguna Albastră sunt doat câteva dintre filmele devenite celebre datorită acestor peisajelor de aici.  Pasionaţii de scufundări au aici un adevărat rai, în timp ce bicicliştii pot să exploreze uşor numeroase trasee pe cei aproximativ 2 km pătraţi ai lagunei.

RAMLA BAY (RAMLA IL-HAMRA)

Ramla bay este o plajă al cărei nisip este roşu, ea nefiind uşor de găsit deoarece nu este menţionată pe toate ghidurile turistice. Însă ajunşi aici, găsiţi un loc de o splendoare aparte. Este de asemenea si cea mai mare plaja a Maltei, iar apa linistita si nisipul fin te prind intr-o vraja din care iti va fi greu sa scapi.

Mellieha Bay

Mellieha sau Ghadira este o staţiune liniştită ce are o plajă intinsă, mare, intrarea în apă făcându-se progresiv, fapt ce face această plajă ideală pentru familiile cu copii mici. In plus, este aproape si de portul din Malta, de unde puteti lua ferry spre Comino si Gozo.

Mgar ix Xini

Situata pe insula Gozo, plaja de la Mgar ix Xini este foarte mica, dar foarte populara, datorita filmului “By the Sea”, in care au jucat Angelina Jolie si Brad Pitt. Este o plaja foarte mica, fara nisip, cu un singur bar / restaurant, inconjurata de malul stancos atat de specific Maltei.

Cei dornici să viziteze cât mai multe locuri din această ţară pitorească, pot să se cazeze chiar pe insula Malta unde pot vedea grădinile Barrakka, catedrala sfântului Ioan şi multe alte locuri pline de istorie. Arhitectura clădirilor, frumuseţile naturii şi diversitatea plajelor fac din Malta un loc obligatoriu de vizitat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *