Top 5 plaje din Samothraki!

Dacă doriţi să combinaţi relaxarea şi plajele cu splendoarea muntelui, insula Samothraki din Grecia este una dintre cele mai bune alegeri. Pentru a ajunge aici, trebuie să luaţi feribotul din portul Alexandroupolis, un oraş viu, plin de locuri ce merită vizitate înainte de a ajunge pe insula marilor zei, cum e cunoscută Samothraki.

Insula Samothraki este predominant muntoasă, aici găsindu-se 4 cascade cu ape termale care pornesc din orăşelul Therma (acesta având doar două străduţe). Dacă sunteţi interesaţi de taverne, viaţă de noapte şi magazine, pe acestea le veţi găsi în portul Kamariotissa unde se găseşte şi o mică zonă de plajă în zona portuară.

Aici nu veţi găsi plaje cu nisipul fin, ci doar plaje sălbatice, curate dar izolate, cu ape reci şi foarte transparente. Cum vârful muntelui de pe insulă ajunge la 1600 metri, plouă destul de des, aşa că e indicat să fiţi oricând pregătiţi pentru un duş cald venind din splendoarea cerului.

Pachia Amos

Un top 5 al plajelor din Samothraki plasează Pacha Amos în vârful ierarhiei. Aceasta are atât nisip cât şi pietre, fiind destul de greu de găsit pentru turiştii care o caută doar urmărind drumul plin de serpentine şi pante deoarece indicatoarele stradale sunt numai în limba greacă. Ea se află la 14 km distanţă de Kamariotissa, în apropiere de Lakkoma. De fapt, e singura plajă cu nisip alb şi fin de pe insulă, ea având o lungime de 800 metri.

Această plajă o găsiţi într-un golf printre stânci, unde se află şi o terasă frumoasă ce oferă o panoramă asupra întregului golf. O să descoperiţi un nisip din piatră, apă limpede, curată şi caldă, nu doar sezlonguri, tavernă şi cazare. De fapt, e singura plajă cu nisip alb şi fin de pe insulă.

Plaja Vatos

Plaja Vatos se află în apropiere de Pachia Ammos, accesul aici fiind posibil doar cu barca. Dacă sunteţi dornici de experienţe extreme, şi doriţi să descoperiţi un traseu sălbatic, cu grote marine şi pădure foarte deasă, puteţi ajunge la ea pe jos, prin canion, peste muntele din Pachia Ammos.

Plaja Kremasto

Plaja Kremasto este un alt punct de atracţie pentru turiştii dornici de plaje sălbatice. Aceasta se află pe coasta sudică a insulei Samothraki, fiind celebră pentru cascada impunătoare a cărei apă se varsă direct în mare, cat şi pentru “Tis Grias TA Pania” (formaţiuni geologice foarte interesante, formate în urma eroziunii apei şi vântului).

Kipos

Dacă doriţi să parcurgeţi un alt traseu spectaculos, puteţi pleca de pe coasta localităţii Therma pentru a ajunge după 18 km pe o plajă dominată de pietricele negre, fără sezlonguri sau terase. Traseul este o splendoare datorită faptului că se află între mare şi muntele Saos, parcurgerea sa pe bicicletă fiind una dintre atracţiile turiştilor.

Plaja Therma

Plaja Therma este cea mai uşor accesibilă plajă de pe insulă, dar şi cea care oferă cele mai frumoase apusuri de soare din toată regiunea. Aici, la doar  13 km de portul Kamariotissa, veţi descoperi un loc bun pentru a vă stabili câte un traseu turistic în insulă, fiind locul ideal de cazare datorită magazinelor şi tuturor celorlalte facilităţi oferite. De aici puteţi viyzita capitala Chora, care se află în munte, ruinele unui castel din sec. XV, construit de Gatelluzzi şi multe alte obiective.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *