Transportul public in Malta!

Pentru ca multi dintre voi mi-ati cerut acest articol si pentru ca si eu am cautat informatii despre acest lucru, voi scrie astazi despre transportul in comun din Malta. Primul sfat pe care il voi da tuturor ce vor sa viziteze minunata Malta ar fi sa isi inchirieze o masina. Pentru cei care nu au buget, va invit sa cititi mai departe.

Transportul in comun in Malta este foarte bine pus la punct. Autobuzele pleaca la ore stabilite, ajung in statii la ore stabilite si totul se desfasoara dupa un program foarte bine aranjat. Doar ca sunt foarte multe statii, unele dintre ele chiar si la 300 m distanta, si evident opriri multe.

De la aeroport si pana in partea opusa a insule vei face 1,5 ore, desi nu este o distanta mai mare de 20 de km. In orele de varf evident vei sta mai mult in trafic, asa ca ar fi bine sa iti planifici traseele tinand cont si de acest lucru. Statii de autobuz sunt o multime, iar o harta a transportului in comun o poti lua de la aeroport sau de la hotel.

Toate liniile pleaca din Valetta, capitala Maltei, asa ca daca stai in acest orasel frumos iti va fi si mai simplu. In schimb, daca te cazezi in alte orase, este posibil sa trebuiasca sa vii pana in Valetta pentru a ajunge in locul dorit. De obicei insa, 90% din trasee trec prin mai multe orase, trebuie doar sa te documentezi inainte.

In ceea ce priveste biletul, nu vei putea lua bilet decat de la sofer, in momentul in care urci in autobuz. Calatoria costa 1,2 – 1,6 euro, in functie de locul in care mergi. Daca ai de gand sa te plimbi mult cu autobuzul iti recomand sa iti cumperi cartela de o saptamana (27 euro) care iti ofera acces nelimitat pe toate traseele, inclusiv pe insula Gozo.

Ce ar mai fi de mentionat este faptul ca maltezii sunt obisnuiti cu aerul conditionat. Dat la maxim. In autobuze. Mi-au inghetat urechile si picioarele la fiecare calatorie, asa ca daca te stii sensibil, poate o palarie sau ceva de genul acesta ti-ar fi de folos.

Cam atat despre transportul in comun din Malta, dar daca am omis ceva astept intrebarile voastre in comentarii.

Ghid de calatorie in Malta! Ce am facut 8 zile pe minunata insula!

2 thoughts on “Transportul public in Malta!

  1. Transportul public in Malta! este unul din cele
    mai bune articole despre calatori pe care le-am gasit.
    Tine-o tot asa si continua cu astfel informatii.
    Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *