Ce trebuie sa stii despre Primăria din Hanovra!

Turiștii vizitează Hanovra din diverse motive, orașul oferind atât obiective istorice cât și evenimente tehnologice, aici având loc cel mai mare târg IT din lume, Hannover Messe. Cu toate că Hanovra a fost orașul cel mai distrus din al doilea război mondial, 90% dintre clădirile acestuia fiind o ruină, azi este o bijuterie arhitecturală. Adminstrația locală a știut să atragă astfel turiști din toate colțurile lumii care să își chetuie banii în orașul lor, oferindu-le în schimb un loc plin de istorie, cu clădiri dominate de arhitectură specifica perioadei medievale.

Cel mai important obiectiv al orașului, alături de Biserica Marktkirche, este Primăria Hanovrei. Construcția sa a fost finalizată în 1913, după ce s-a muncit la realizarea ei timp de 12 ani. Aceasta a fost construită în stil Wilhelmline (după numele împăratului Wilhelm) pe 6026 piloni de fag și a costat 10 milioane de mărci, bani pe care orașul i-a achitat fără să aplice la vreun credit bancar. E important să se știe că aceasta este considerată „Primăria Noua”, în centrul vechi al orașului existând și o „Primărie Veche”.

Primăria are în fața sa un lac, piața din fața primăriei numindu-se în prezent Trammplatz, în onoarea conducătorului orașului din perioada când aceasta a fost inaugurată, Heinrich Tramm.

În Sala Mare a Primăriei puteți vedea expuse numeroase machete care prezintă trecutul orașului de dinaintea celui de al doilea război mondial (1689 și 1939), ruinele sale din 1945 și orașul de azi. Tot de aici puteți afla, alături de multe alte informații foarte interesante, o filă de istorie importantă pentru comunitatea locală: cum a avut acces la tronul Angliei casa de Hanovra.

Liftul primăriei, care functionează de peste 100 de ani, este tras de o cremalieră până pe acoperiș. Ineditul acestui lift este faptul că, la un moment dat, acesta urcă în formă de arc, asemenea unui dom, fiind unic în Europa. Cu toate că a fost construit în 1913, liftul care urcă până la o înălțime de 50 de metri, nu a putut fi folosit decât în sezonul cald. Din păcate, la finalul anului 2007, acest lift nu a mai fost pus în funcțiune, fiind înlocuit cu un lift nou.

De pe cupola primăriei, care are aproximativ 100 de metri, se poate admira întreg orașul, cu numeroase biserici și parcuri, printre care să numără și Eilenriede (cel mai mare parc din Europa, având 640 de hectare), acesta fiind construit în locul unei mlaștini desecate.

Cei care doresc să viziteze Primăria Hanovra, trebuie să știe ca și în prezent accesul este posibil doar din luna martie până în octombrie, și că accesul este liber.

Dacă tot ați ajuns în capitala landului Saxonia Inferioară din Germania, orașul lui Gottfried Wilhelm Leibniz, inventatorul matematicii binare și al lui Klaus Meine, vocalistul celebrei trupe Scorpions, merită să vizitați și alte obiective turistice. Din listă nu trebuie să lipsească grădinile regale de la Herrenhausen și Biserica Marktkirche.

E important să știți că în Hanovra, la fel ca în tot ținutul nordic german, plouă mult și des, așa că trebuie să fiți pregătiți pentru astfel de condiții meteo indiferent de perioada în care vizitați orașul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *