Top 5 obiective turistice în Limassol, supranumit “Noul Oraş”!

Limassol, cel de-al doilea oras ca mărime din Cipru, este de asemenea şi o emblemă turistică. A fost construit între două oraşe antice iar în perioada bizantină i s-a dat numele de “Noul Oraş”. Este principalul port din Cipru şi de asemenea un mare centru industrial. În Limassol se organizează numeroase evenimente şi alături de acestea mai există în oraş o mulţime de lucruri interesante care merită văzute, asadaro vacanţă în Cipru este mereu o încântare.

În Limassol există deja un obicei de a se organiza o grămadă de festivaluri, devenite celebre şi care atrag an de an numeroşi turişti. Astfel, în fiecare perioadă a anului ai parte de manifestări interesante: Festivalul florilor în luna mai, Festivalul inundațiilor în iunie, Festivalul berii, care a devenit o tradiție încă din iulie 2003, Carnavalul și Festivalul Vinului care durează 10 zile și se ține în luna septembrie, Festivalul teatrului antic si multe altele. Festivalul vinului este un eveniment foarte plăcut gustului deoarece în cadrul acestuia foarte mulți producători de vin își pun produsele la loc de cinste iar paharele de vin se servesc alături de mâncăruri tradiționale. Vinul la acest festival este gratuit, oferit de municipalitate.

Grădina Publică, situată pe drumul de coastă, nu este doar un loc simplu de promenadă ci și un adevărat parc al vegetației. Aici se găsesc chiparoși, pini, eucalipți, care prin frumusețea lor îți încântă privirea.

Castelul Medieval din Limassol a fost construit de către bizantini în jurul anului 1000 după Hristos și este unul dintre cele nouă castele din Cipru. Vizitatorii pot găsi aici numeroase exponate: statui, monede, tunuri, tablouri, pietre funerare, din marmură, sticlă, teracota. Istoria castelului este unul foarte interesanta, existând date care spun că în el s-ar fi căsătorit Richard Inima de Leu cu Berengaria de Navarre, în timpul cruciadelor iar apoi, după multă vreme, subsolul și primul etaj au fost transformate în închisoare, folosită până în anul 1950.

Muzeul de Arheologie are în colecțiile sale antichități găsite în Limassol, din neolitic până la epoca romană. A fost construit în 1972, expozițiile noi având loc în 1975, în timpuri dificile datorate invaziei turcilor. Prin acest muzeu se poate observa varietatea și importanța culturii cipriote, o fascinantă incursiune în istoria locurilor și a oamenilor. Fiecare exponat are ceva de transmis prin formă, culoare și scop. Tradițiile cipriote se văd și se întrețin foarte frumos în acest spatiu special.

Grădina Zoologică din Limassol se află în zona Grădinilor Municipale. Mai demult, aici nu se puteau găsi foarte multe exponate de animale sălbatice, dar în timp lucrurile s-au schimbat și acum cei dornici să o viziteze se pot bucura de o varietate mare de păsări precum și de animale: papagali, bufnițe, lebede, pescăruși, gâsca egipteană, pelicani, prepelițe, porumbei, girafe, elefanți, suricate, maimuțe, capre, ponei, dar și reptile: șopârle, iguane, pitoni, precum și altele. Grădina Zoologică din Limassol este locul cel mai bun pentru cei mici atunci când doresc să afle și ei ceva interesant într-o lume atât de plină de lucruri frumoase dar făcute pentru cei mari.

 

Si centrul vechi ar putea fi considerat o atractie turistica, mai ales daca esti genul caruia ii place sa se plimbe pe stradute si sa descopere locuri noi. Eu am petrecut doar cateva ore in Limassol, insuficiente pentru a vizita toate obiectivele turistice, insa orasul mi-a lasat o amintire placuta, fiind genul de loc in care as reveni cu drag oricand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *