Top 5 obiective turistice în Larnaca, oraşul ­„port spre soare”!

Larnaca, cel mai vechi oraş al Ciprului, posedă o istorie deosebită precum şi atracţii turistice din cele mai interesante. Se spune că aşezarea a fost întemeiată de către fiul cel mare al lui Noe, vechimea şi poziţia geografică bună devenind apoi atracţii deosebite pentru cotropitori.

Astăzi, localitatea este renumită nu doar pentru curăţenia exemplară ci şi datorită influenţelor culturale din mai multe zone europene, fiind un mix interesant de greci, turci, egipteni, italieni precum şi alte naţii. Gestionarea atentă şi fructuoasă a turismului a dus în timp la dezvoltarea oraşului, găsindu-i un loc fruntaş printre locaţiile turistice importante.  Deşi e un oraş nu foarte mare, Larnaca posedă o mulţime de locuri şi clădiri cu care se poate mândri.

Biserica Sf. Lazăr din Larnaca a fost construită în secolul IX pentru a adăposti rămăşiţele pământeşti ale lui Lazăr, cel înviat din morţi de către Isus. Se spune că Lazăr a venit şi a trăit în Larnaca peste 30 de ani, de aceea a fost înmormântat în acestă biserică. Turnul-clopotniţă este principala atracţie a bisericii, el fiind făcut în timpul reconstruirii bisericii în secolul XVII. Se mai pot observa numeroase elemente de artă barocă deşi biserica şi-a pierdut foarte multe dintre frumuseţi în devastatorul incendiu care a avut loc în anul 1970. În Larnaca, în fiecare an, cu opt zile înainte de Paşte, vin o mulţime de credincioşi pentru a sărbători sâmbăta lui Lazăr, purtând pe străzile oraşului o icoană realizată din argint în anul 1609.

Renumite pentru frumuseţe şi curăţenie, plajele din Larnaca te întâmpină cu splendorile şi nisipul lor cald şi îmbietor. Nu poţi rezista tentaţiei, ca turist ce se respectă, de a păşi cu picioarele goale prin nisipul cald şi a-ţi relaxa trupul în apa cristalină şi binefăcătoare. Palmierii înalţi, eleganţi, îţi oferă un plus de exotism, făcându-te să crezi că eşti într-o bucăţică de poveste. Plajele din Larnaca au fost premiate cu Steagul albastru, pentru servicii impecabile de curăţenie.

Plimbarea la pas prin Larnaca te poate scoate din comoditatea şi lenevia unui concediu simplu. Aşa ai ocazia de a vedea şi cunoaşte o mulţime de oameni din toate naţiile pământului. Diversitatea umană este atât de mare încât se poate considera o atracţie turistică. Pentru că vei fi curios să vezi, să cunoşti şi să studiezi chiar, o coloratură şi un stil care nu ţi-au mai ieşit niciodată în cale până nu ai ajuns în această locaţie exotică şi fantastică.

Lacul Sărat, care în antichitate reprezenta o importantă resursă economică, este astăzi o atracţie turistică deosebită, fiind casa primitoare a peste 80 de specii de păsări migratoare printre care şi flamingo. Mai mult de 10.000 de păsări flamingo pot fi văzute în zonă în lunile de iarnă, oferind privitorilor imagini de neuitat.

Phinikoudes este ca o emblemă pentru turiştii care îşi doresc să savureze viaţa cu puţină adrenalină. Este cea mai importantă plajă cu cafenele, baruri, cluburi si restaurante iar în timpul verii zona este foarte aglomerată.

Muzeul medieval, aflat în interiorul Fortului Larnaca, oferă nu doar informaţii pentru cei pasionaţi de istorie ci şi alte lucruri interesante pentru cei dornici să afle mai multe despre locul impresionant în care se află.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *