Ce e de facut atunci cand hotelul este overbooked?

Nu e placut, dar se intampla ca atunci cand ajungi la destinatie, receptionera sa iti spuna ca hotelul este overbooked. Nu te supara, si incearca sa profiti cat de mult poti de aceasta mica incurcatura.

Nu este intotdeauna vina hotelului

Intr-o lume ideala, hotelurile nu ar vinde mai multe camere decat au pentru o anumita perioada, insa deoarece lucreaza cu multe agentii, este posibil, ca din cand in cand, sa apara si aceasta situatie cu overbookingul. De cele mai multe ori, au un parteneriat cu un alt hotel din apropiere si te pot trimite acolo daca iti doresti.

Stiu ca nu e ideal

Probabil ai ales acel hotel datorita distantei fata de centru sau fata de mare, datorita pozelor sau datorita faptului ca avea spatiu de joaca pentru copii si stiu ca este greu sa ti se spuna ca nu poti sta acolo. Si acum ai doua variante: fie refuzi sa fiti mutati in alt hotel, fie profiti de cateva beneficii. Hai sa vedem ce alegi!

Insisti sa ramai la hotelul ales

Daca alegi aceasta varianta pregateste-te sa nu accepti un NU ca raspuns. Receptionera va face tot posibilul sa nu iti dea o camera in hotelul ales sau mai rau, iti va da o camera mai proasta. Acum tu alegi daca vrei sa accepti sau…

Mergi in alta parte

Din proprie experienta iti spun ca este cel mai bine sa accepti din prima oferta de a te muta la un alt hotel. Pentru neplacerile cauzate, majoritatea hotelurilor iti vor da ceva bonus. Eu de exemplu, in Malta, avem cazare in centru, la un hotel de 3 stele, cu mic dejun. Cand am ajuns hotelul era overbooked si deja ma gandeam ce ar putea sa imi ofere bonus. Mi-au oferit cazare la un hotel tot de 3 stele, la 5 minute de mers pe jos de centru plus demipensiune din partea casei. Si daca stau sa ma gandesc ca pentru o cina am fi cheltuit minim 30 de euro pentru doua persoane pe seara, ganditi-va ce economie am facut.

Nu lasa asta sa iti strice vacanta

Chiar daca vacanta ta nu a inceput cu dreptul, nu e motiv de intristare. Daca esti la fel de pasionata de calatorii ca si mine, hotelul este mai putin important, iar destinatia face toti banii. Oricum nu iti vei petrece decat noptile la hotel, iar restul timpului il vei folosi sa explorezi zona.

Tie ti s-a intamplat sa prinzi un hotel overbooked?

 

2 thoughts on “Ce e de facut atunci cand hotelul este overbooked?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *