7 lucruri pe care trebuie sa le faci in Ikaria!

Ikaria este o insula greceasca destul de mica, insa foarte frumoasa si inca salbatica, deoarece nu multi turisti stiu de ea si o viziteaza. In plus, drumul destul de lung pana acolo ii descurajeaza chiar si pe greci, insa eu sunt de parere ca merita osteneala! Acum hai sa descoperim ce trebuie sa nu ratezi in Ikaria!

Mai multe despre drum poti citi aici!

  1. Viziteaza plaja Seychelles. Cea mai faimoasa plaja de pe insula, plaja Seychelles este una mica si pietroasa, iar drumul pana acolo nu este chiar cel mai usor. Va trebui sa lasi masina intr-o parcare si sa cobori printre pietre pana la plaja, insa merita tot efortul depus, deoarece plaja este minunata, iar apa este de un albastru cum rar mai vezi.

Mai multe despre  Seychelles Beach am scris aici!

2. Incearca apele termale. Insula are mai multe izvoare termale, iar pentru doar cativa euro le poti incerca si tu. Relaxeaza-te si bucura-te de proprietatile terapeutice ale apelor, asa cum faceau grecii inca din antichitate.

3. Viziteaza satul Langada pentru a vedea vechea arhitectura a Ikariei. Este un loc unic si vei putea observa modalitatea in care ikarienii reuseau sa tine departe piratii.

4. Viziteaza turnul Drakano de unde vei avea o priveliste nemaipomenita asupra plajelor. Atunci cand este senin, poti zari chiar si Turcia, deoarece insula se afla foarte aproape de tarmul turc.

5. Mergi pe plaja Messachti pentru surf. Chiar daca esti sau nu un impatimit al sporturilor de apa, aceasta plaja este cel mai turistic punct al insulei tocmai datorita valurilor mari si frumoase pe care le poti admira.

6. Incearca mancarea locala. Eu sunt de parere ca nu poti vizita o destinatie fara sa incerci si ceva din bucataria locala. Si in Ikaria ai de unde alege: peste si fructe de mare proaspete, multe legume, capra delicioasa sau vin local. Incearca-le pe toate si te asigur ca nu vei regreta!

7. Nu rata petrecerile locale, Panagiria. Aceste petreceri au loc de-a lungul intregului an, insa cele mai multe sunt in august, perioada perfecta pentru un concediu in Grecia. Vei asculta muzica greceasca live, vei manca din preparatele traditionale si vei bea vin local alaturi de ikarienii care au venit sa petreaca si sa danseze pana in zori.

Afli mai multe despre aceste petreceri aici!

Chiar daca nu vei gasi aici o viata de noapte extraodinara, asa cum se intampla in alte insule grecesti, Ikaria te va surpinde prin naturaletea sa si prin oaspitalittaea localnicilor. Eu sper ca articolele mele despre Ikaria sa iti fie de folos si sa te ajute la planificarea vacantei tale!

One thought on “7 lucruri pe care trebuie sa le faci in Ikaria!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *