Seychelles Beach, faimoasa plaja de pe insula Ikaria!

Daca vei cauta Ikaria pe orice motor de cautare, printre primele poze vei observa si o plaja care parca nu este de pe aceasta lume. Ei bine, pot spune cu mana pe inima ca este la fel de frumoasa precum in poze si ca trebuie sa o vizitezi macar o data in viata.

Sa revenim la oile… pardon plajele noastre. Seychelles  este de o frumusete aparte, chiar daca este putin inaccesibila. Un gps te va ajuta cu siguranta pe insula, dar din fericire sunt si cateva indicatoare spre aceasta plaja. Dupa ce lasi masina intr-o parcare amenajata pe marginea drumului trebuie sa te incumeti sa cobori pe un drum destul de abrupt si pietros. Te sfatuiesc sa ai adidasii la tine pentru mai multa siguranta (eu am fost in sandale si recunosc ca m-ar fi ajutat tenesii din masina).

Dupa 10 minute de coborare vei vedea si plaja micuta aparand de dupa o stanca, in partea stanga. La final este cea mai grea portiune, pentru ca trebuie efectiv sa aluneci de pe o formatiune pietroasa pana pe nisip.

Plaja in sine nu este deloc mare, dar nici nu vei gasi foarte multi turisti. Cand am ajuns noi, in jurul orei 2, erau vreo 20 de oameni pe plaja. Atentie insa pentru ca plaja nu prea are nisip, iar intrarea in apa se face prin pietre (e bine sa ai slapi de apa). Culoarea apei insa te vrajeste. Un turcoaz cum nu am mai vazut, limpede de puteai sa vezi pana la cativa metri adancime, ce sa mai, numai buna pentru snorkeling.

Nu exista sezlonguri sau umbrelute pe plaja, iar de un beach bar nici nu se pune problema. Era insa o familie, venita cu barca si care vindea apa, suc, biscuiti si sandwichuri homemade, asa ca daca ai de gand sa stai mai mult vino cu provizii (preturile nu erau chiar mari avand in vedere ca era singura sursa de apa / mancare din zona).

Apa este destul de linistita sa poti inota putin in larg, pentru ca mai apoi sa lenevesti la soare si sa te relaxezi.

Eu sper sa mai vizitez o data Ikaria, macar pentru plajele salbatice si pentru petrecerile grecesti, despre care am sa vorbesc intr-un articol viitor.

2 thoughts on “Seychelles Beach, faimoasa plaja de pe insula Ikaria!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *