Ce sa faci o zi in Hanovra!

Sa zicem ca ai doar o zi sa vizitezi hanovra. Sau ca escala ta de la aeroport dureaza doar cateva ore, insa nu ai vrea sa ratezi ocazia de a te plimba pe stradutele pline de istorie ale Hanovrei. Pentru ca si eu iti doresc sa vizitezi Hanovra fara sa mai stai pe ganduri, iti propun un itinerariu de o zi prin minunatul orasel. Hai sa vedem ce poti face in Hanovra intr-o singura zi!

Viziteaza Primaria


Primaria este destul de aproape de centrul vechi si nu costa nimic sa intri sa o vizitezi. Este impresionanta atat la exterior cat si la interior, iar in “curtea” din spate are un frumos lac unde poti hrani ratele sau cele doua lebede care vin sa iti manance chiar si din mana. Poti vizita si turnul primariei, de unde vei avea o priveliste foarte frumoasa asupra Hanovrei. Dupa cum mi-e norocul, turnul a fost inchis atunci cand am vizitat primaria, iar partea din spate era in restaurare, asadar fara prea multe poze reusite ☹


Opreste-te pentru pranz la Markthalle

Pe drumul dintre primarie si centrul vechi vei trece pe langa o piata acoperita unde vei putea servi ceva preparate traditionale sau macar o bere rece si buna. Aici preturile sunt mai mici decat in restaurante, cel putin la mancare. Tot de aici iti poti cumpara si ceva fructe sau ceva dulce.


Continua cu o plimbare prin centrul vechi

Nu ai cum sa spui ca ai vizitat Hanovra pana nu ai trecut si prin centrul orasului. Biserica impunatoare din centrul pietei care continua cu cateva stradute pavate trebuie sa ajunga in itinerariul tau. Centrul vechi nu este atat de mare iar intr-o ora deja l-ai vizitat in lung si-n lat, insa pe cat este de mic pe atat este de german.

Savureaza o bere sau un ceai pe terasa

Centrul vechi este plin de restaurante si pub-uri, cafenele si ceainarii care te asteapta sa le treci pragul.

La finalul zilei nu iti ramane decat sa te indrepti spre aeroport si sa ramai cu Hanovra in suflet!

One thought on “Ce sa faci o zi in Hanovra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *