Preturi in Bari! Cat cheltui intr-o vacanta?

Daca te pregatesti pentru o vacanta in Bari, cred ca vrei sa stii si la ce sa te astepti in ceea ce priveste preturile de acolo. Pentru asta am si scris acest articol, care sper sa iti fie de folos!

Mancare


Preturile in Bari sunt asemanatoarea cu oricare alta destinatie a Italiei. Gasesti paste incepand de la 7 euro intr-un restaurant din centru, pizza la acelasi pret, risotto cam la 8-9 euro, iar preparatele cu peste undeva la 12-15 euro minim. In ceea ce priveste bauturile, sucurile acidulate sunt cam 2,5 euro, berile undeva la 3-4 euro, iar o carafa mica de vin local pe la 6-7 euro. Antreurile sunt de obicei pentru 2 persoane si sunt in jurul sumei de 15 euro. O masa pentru 2 persoane, la un restaurant nu foarte cochet, cu bauturi incluse te costa cam 30-35 de euro. Preturile in Alberobello sunt cam cu 1-2 euro mai mari, in functie de restaurantul pe care il alegi.


Ca alternative la restaurante, in Bari mai gasesti si paninoteci, acele mici cafenele de unde poti cumpara un sandwich incepand cu 3 euro. Micul dejun al italienilor consta intr-un croissant umplut (cu vanilie, ciocolata, gem) si o cafea, nu mai mult de 4 euro de persoana. O inghetata este cam 2-3 euro, in functie de marime.

Transport

In primul rand, de la aeroportul din Bari si pana in centrul orasului nu faci mai mult de 20 de minute, iar biletul la tren costa 5 euro. Presupun ca exista si autobuze in oras, insa noi nu le-am folosit deoarece este o placere sa te plimbi prin micul oras la pas. Trenul pana la Alberobello costa 4,8 euro pe sens, iar pana la Matera exista un autobus care costa 5 euro pe sens. Daca te plimbi pe o raza de 70-80 de km de Bari trenul, respectiv autobuzul nu ar trebui sa fie mai scump de 5 euro de persoana pe sens.

Shopping

In ceea ce priveste shopping-ul, gasesti de toate, doar bani sa ai. De la branduri celebre precum Prada, Versace sau Gucci si pana la magazine mai ieftine precum Zara, in Bari le gasesti pe toate. Daca te gandesti la suveniruri, eu am cumparat din Alberobello si Matera, in Bari nu prea am vazut magazine cu suveniruri pentru turisti, dar nici nu incepuse inca sezonul, ce-i drept.

Cazare

Si la cazare ai de unde alege, de la apartamente pe Airbnb si pana la hoteluri elegante si evident, mai scumpe. Noi am avut 2 camere triple (cu chicineta) in centrul vechi al orasului, pentru care am platit doar 45 de euro de persoana pentru toate cele 3 nopti.

Daca ar fi sa trag linie si sa adun tot, am cheltuit undeva la 220 euro pe toata aceasta vacanta (aici incluzand si pretul biletelor de avion si cazarea). Si pentru o vacanta de 4 zile in insorita Italie, merita!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *