Top atractii turistice in Bari!

Bari, capitala regiunii Puglia, este unul dintre acele orase care au reusit sa isi pastreze farmecul de odinioara si sa fie in acelasi timp foarte modern. Daca in centrul vechi te poti plimba printre casele vechi de sute de ani, in orasul nou te asteapta arhitectura moderna, restaurante cochete si o viata de noapte vibranta. Te-am convins? Hai sa vedem ce are Bari de oferit in materie de obiective turistice!

Centrul vechi

Nu poti spune ca ai vizitat cu adevarat un oras pana nu te-ai ratacit printre stradutele din centrul vechi. Balcoanele micute, ferestrele acoperite si care nu lasa privirile sa se desfete cu interiorul, felinarele care lumineaza atunci cand soarele apune sau briza usoara care incearca sa isi faca loc la primele ore ale diminetii, toate sunt specifice locului.

Daca vizitezi Bari doar pentru o zi, am pregatit un itinerariu pentru tine!

Basilica di San Nicola

Daca ai ajuns in centrul vechi nu ai cum sa ratezi si aceasta biserica, ce parca domina intreg centrul vechi al Bari. Finalizata in 1197, dupa aproape un mileniu de munca, catedrala nu impune prin decoratiunile exterioare, ci mai mult prin cele interioare. Aici vei gasi si o cripta in care sunt pastrate moastele Sf. Nicolae.

Vrei sa afli mai multe despre preturile din Bari? Citeste in acest articol!

Castelul Svevo

Castello Svevo, asa cum il vei gasi pe indicatoare, este o fortareata medieval, transformata intr-un palat, iar apoi intr-o inchisoare. Azi, este una dintre cele mai populare atractii turistice din Bari si gazduieste o colectie interesanta de statui. Din pacate nu am ajuns sa vedem castelul, dar promit ca ma voi intoarce in Bari pentru o vizita mai relaxanta.

Iata si cum mi-am petrecut eu cele 4 zile in micutul orasel!

Piazza Mercantile

Acolo unde portul intalneste centrul vechi vei descoperi si o frumoasa piata, plina cu restaurante si cafenele, numai bune pentru o dimineata tarzie sau o cina traditionala. Seara, locul este plin atat de localnici, cat si de turisti, asa ca daca ai pus ochii pe un restaurant, ar fi bine sa iti faci o rezervare.

Portul vechi si Lungomare Nazario Sauro

Iti recomand portul vechi pentru barcutele colorate si pentru pozele insorite pe care le poti face. Iar Lungomare Nazario Sauro nu este decat denumirea italienilor pentru faleza care inconojara pe o parte orasul Bari. O plimbare la apus nu numai ca te va incarca de energie, dar iti va permite si sa descoperi cateva dintre cladirile mai vechi, cu o arhitectura deosebita.

Teatrul Petruzzelli

Daca ai ajuns pana in Bari, opreste-te 5 minute sa vezi si cel de-al 4-lea cel mai mare teatru dn Italia. Nu l-am putut vizita in interior, insa am putut privi prin geam, dar exteriorul si mai ales decoratiunile interioare nu au cum sa te lase indiferent.

Alberobello si Matera

Cel mai probabil ai auzit de Bari dupa ce ai vazut poze ale casutelor trulli din Alberobello. Situat la aproximativ 60 de km de Bari, Alberobelo trebui inclus in lista obiectivelor turistice ale zonei. O zi acolo este parca desprinsa dintro- poveste!

Matera este un alt orasel foarte vechi, cu case din piatra si cu acel ceva autentic italian. Mai multe despre Matera poti citi in acest articol!

One thought on “Top atractii turistice in Bari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *