Plajele din Ikaria

Printre cele mai nemaipomenite destinatii de vara se numara, fara indoiala, plajele de pe taramurile elene. Cu atat de multe locatii de vis, cea mai dificila parte din vacanta va fi sa iti alegi plaja pe care sa vezi apusul de soare. Si pentru ca Ikaria a fost una dintre destinatiile mele preferate, am zis sa iti fac o mica lista cu cele mai frumoase si importante plaje din Ikaria.

Kavo Papa

Plaja Kavo Papa este situata in cea mai sudica portiune a insulei Ikaria. Este un plaja mica, intima, perfecta pentru momente linistite sau romantice. Ca sa gasesti aceasta plaja trebuie mai intai sa ajungi la farul Sfantul Gheorghe. Aceasta plaja este pentru cei mai aventurosi, caci drumul pana la ea este putin anevoios, dar merita osteneala cu siguranta.

Nas

Plaja Nas e descrierea perfecta a frumusetei taramurilor elene. Aceasta locatie este si una dintre cele mai vechi asezari ale culturii antice. Pe langa privelistea hipnotizanta, plaja ofera celor curiosi si ruinele istoriei de dinaintea erei noastre. Baza unui templu dedicat lui Artemis, zeita frumusetii, este inca prezent la bazele acestei locatii. Se pare ca zeita a avut grija sa pastreze frumusetea ei prin aceasta plaja.

Kampos

Kampos se numara printre plajele de intindere mai mare din aceasta lista. Se poate gasi langa satul cu acelasi nume. E si una din cele mai distractive locatii, oferind turistilor majoritatea facilitatilor pe care si le-ar dori intr-o vacanta la plaja. Poti chiar sparge monotonia unei zile cu vreme rea perindand localurile si muzeele din sat.

Plaja de nudisti

Gandindu-ma la toate preferintele, am inclus si plaja de nudisti ce poate fi gasita in apropierea plajei Faros. In mod ironic, ai partea de intimitate pe aceasta plaja, caci aceasta poate fi accesata dupa coborarea unor carari inguste printre formatiuni stancoase. Nu sunt baruri sau spatii special amenajate, dar acest lucru este intentionat. Fiind o plaja de nudisti, se pastreaza legatura dintre om si natura in totalitate.

Faros

Una din motivele pentru care plaja Faros este printre cele mai populare este apa prietenoasa. Nivelul apei este suficient de jos si lipsit de agitatii, astfel ca oricine si-ar dori sa inoate fara grija poate veni aici. Ba chiar mai mult, poti inchiria caiace sau poti face windsurfing. Plaja este suficient de mare si cu suficiente locatii care sa te tina ocupat pentru mai multe zile. Imediat ce se termina plaja esti intampinat cu cateva locatii unde te poti caza. Plaja si marea vazute de la geamul camerei de hotel este o experienta nepretuita.

Seychelles

Putem spune ca plaja Seychelles face concurenta plajei Nas. Aproape ca o egaleaza in frumusete. Nisipul fin, apa cristalina si formatiunile stancoase batute de apele marii pret de mii de ani construiesc o priveliste de care cu greu te saturi. Daca te simti aventuros, te poti indrepta spre o mini-plaja adiacenta celei principale, aflata intr-un golfulet, ce are si o pestera pe care o poti explora.

Sigur ca plajele sunt numeroase, chiar si atunci cand vorbim de insula Ikaria. Eu insa nu am apucat sa le vizitez pe toate, in special deoarece din hotel coboram direct pe plaja, dar si pentru ca mi-am dorit o vacanta foarte linistita si relaxanta.

Daca si tu ai fost in Ikaria te astept sa imi povestesti cum a fost si ce ti-a placut cel mai mult!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *