Castelul Marienburg, un colt de poveste!

Printre principalele atractii turistice ale Germaniei, precum Dresden sau Munchen, zidul Berlinului, statiunile de spa sau peisajele montane, in topul preferinteleor turistilor se afla nenumaratele castele din Germania. Unul dintre cele mai frumoase, dar si mai vechi din intreaga Europa este Castelul Marienburg ce dateaza din Evul Mediu, pe care trebuie sa il vizitati cand mergeti in Germania.

Istoria castelului dateaza din anii 1858 și 1867 cand regele George al V-lea de Hanovra l-a construit pentru a-l oferi in dar sotiei sale Regina Marie la implinirea varstei de treizeci si noua de ani.  Deoarece in perioada respectiva nu exista o clasa conducatoare apartinand Hanoverienilor in acea regiune, castelul a fost folosit ca resedinta de vara pentru familia regala.

Arhitectura castelului este in stil neogotic si a fost proiectat de un mare artist german, apartinand aceleiasi familii, pe nume Conrad Wilhelm Hase. In anul 1866, Hanovra a fost cucerita de Prusia, asa ca vreme de optzeci de ani, castelul a ramas nelocuit, deoarece familia regala a fost trimisa in exil. In 1945, Ernest Augustus, Duce de Brunswick si sotia sa Printesa Viktoria Luise de Prusia au devenit proprietarii castelului, iar o parte din el a fost transformat in muzeu cu acces la public.

Pe langa peisajul fabulos din jurul castelului (castelul este inconjurat de paduri), frumusetea acestuia a ramas vie prin mobilierul in stil neogotic prezervat foarte bine, astfel ca astazi castelul este folosit ca resedinta oficiala a familiei de Hanovra. Ferestrele inalte pe care sunt situate vitralii ofera o imagine grandioasa asupra vaii Leine, langa care se afla castelul.

In anul 2014, o mare parte din obiectele castelului au fost imprumutate Angliei pentru a se realiza o expoziție cu titlul Conducatori Hanoverieni pe tronul Angliei sub conducerea Printului Charles de Wales. In anul 2016 la castelul Marienburg a fost organizata o alta expoxitie in care vizitatorii au putut admira bijuteriile purtate de membrii acestei familii, precum si faimosul tron si mobila placata cu argint ce a apartinut familiei regale. Castelul se remarca si prin numarul mare de camere dintre care unele pot fi inchiriate pentru realizarea de nunti, petreceri sau alte evenimente, creand o atmosfera de neuitat.

Noi am ajuns la Castelul Marienburg in ultima zi, luand trenul din Hanovra, apoi schimband 2 autobuze (putin complicat, insa daca intrebi in gara sau pe soferii autobuzelor te vor ajuta cu drag). Vara am inteles ca este un autobuz direct care te duce din Hanovra la castel.

Asadar, Castelul Marienburg merita tot efortul, daca vrei sa vizitezi un loc important pentru istoria Germaniei. Turul castelului dureaza o ora si costa 9 euro de persoana, tur in care vei vizita o parte din camerele inca mobilate, dar si bucataria sau pivnita. Fosturile grajduri au fost transformate intr-un restaurant, asa ca te poti chiar relaxa la o prajitura in asteptarea autobuzului.

Sper ca v-am convins sa faceti o escapada la acest castel de poveste care are foarte multe de oferit pentru doritori.

One thought on “Castelul Marienburg, un colt de poveste!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *