Top 5 atractii turistice in Hanovra!

Cand ne gandim la Germania, imediat apare in mintea noastra precizie, exactitate si, nu in cele din urma, bere! Cu toate acestea, cultura germana are mult mai multe de oferit decat calitatile arhicunoscute de toata lumea. Simpla vizitare a unor atractii turistice are sa ne dovedeasca ascest lucru. Iata 5 locatii extraordinare ce nu ar trebui ratate:

Gradinile Herrenhausen

Cu siguranta ca una din topul atractiilor din Hanovra trebuie sa fie gradinile Harrenhausen. Parcul in stil englezesc prin care poti sa te plimbi in voie, gradina botanica ce gazduieste impresionante specii de plante, pe langa alte atractii iti pot oferi o zi intreaga de culoare, mireasma si relaxare. Recent reconstruit este si palatul Harrenhausen, ce poate fi gasit in incinta gradinlor. Aceasta cladire este deschisa turistilor. Poti vedea artefacte si documente importante din perioada infloritoare baroca a locului.

Deoarece gradinile sunt mai la periferia orasului noi nu am apucat sa le vedem, dar am zis sa le trec in aceasta lista, pentru cei care stau mai mult in Hanovra si au timp sa vizitezi cele mai bune atractii turistice.

 

Opera din Hanovra

Daca urmatoarea ta vacanta in Hanovra este intre lunile septembrie si iunie, neaparat trebuie sa ai parte si de experienta oferita de opera. In primul rand, cladirea construita la mijlocului secolului al 19-lea este numai buna de facut poze si de admirat. Aceasta gazduieste echipa profesionista de opera a orasului, una aclamata international. Cu recentele renovari aduse interiorului, acustica este coplesitor de buna! Sigur vei avea parte de o experienta aparte.

Orasul vechi

Cei ce doresc sa exploreze mai mult pot sa faca o vizita orasului vechi din Hanovra. Aceasta portiune a Hanovrei contine o multitudine de cladiri datand si din secolul al 17-lea. Acestea functioneaza si astazi, pastrand totodata arhitectura exterioara si, uneori, si pe cea interioara pe cat posibil.

Gradina zoologica

Indiferent de varsta celui care ajunge sa fieturist in Hanovra, vizita la gradina zoologica va fi intotdeauna o placere. Mai mult de atat, faptul ca aceasta a fost remodelata ca un parc tematic face vizita si mai distractiva. Nu vei vedea doar animale de specii exotice, ci vei avea parte si de interactiune cu unele din ele. Te poti distra impreuna cu copii la ferma Meyer unde te poti plimba cu barca pe un rau ce trece chiar prin custile animalelor. Imposibil sa nu pleci din gradina zoologica a Hanovrei cu zambetul pe buze.

Primaria din Hanovra

Deschisa publicului spre vizitare, primaria este si emblema orasului. Grandioasa si cu o arhitectura impresionanta, cladirea te va surprinde placut inca de la prima privire. Inauntru vei gasi harti ale orasului din diferite perioade, inclusiv dupa cel de-al doilea razboi mondial, atunci cand Hanovra a fost bombardat masiv iar o mare parte din oras pur si simplu distrus.  In spatele primariei vei putea vizita si un parc, vei putea hrani ratele sau cele doua lebele superbe sau vei putea sta la un picnic pe iarba, depinde numai de tine. Pentru ca in martie ploua, noi ne-am bucurat sa hranim ratele insistente, sa facem cateva poze si sa ne adapostim apoi la un pahar de bere.

Castelul Marienburg

Castelul Marienburg este un adevarat colt de poveste. Acesta reprezinta darul regelui George V pentru regina Marie cu ocazia implinirii a 39 de ani de viata. Dupa plecarea in exil a reginei si a fiicei sale, castelul a ramas resedinta servitorilor membrilor a casei de Hanovra pentru mai bine de 80 de ani. Din cele 100 de camere, doar 15 camere sunt deschise publicului. Vizitarea acestora vor dezvalui povestea reginei Marie si fiicei ei din perioada sfarsitului de secol 19. Daca optati pentru un tur cu ghid, veti primii detaliile povestii impreuna cu accesul la turnul castelului ce iti permite sa vezi o noua perspectiva a minunatului oras Hanovra.

Sigur ca nu ar fi o adevarata vacanta pe plaiuri nemtesti daca nu ne-am bucura in acelasi timp si de ceea ce face Germania celebra: berea. Tie ce iti place cel mai mult la cultura germana?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *