Top 5 atractii turistice in Valetta, Malta!

Valletta indeplineste la modul ideal si poetic conceptul de capitala. Bogatia arhitecturala, istoria bogata in detalii fascinante si finetea intalnita la tot pasul iti va lasa impresia ca ai fost transportat intr-o alta lume. Ca turist in Valletta vei fi intampinat de imaginea aristocratiei de secol 16 ce nu poate altceva decat sa delecteze simturile. Iata recomandarile noastre pentru urmatoarea ta vizita in Valletta!

Palatul Marilor Maestri

In anul 1530, regele spaniol Carol al V-lea a lasat Valletta in mana cavalerilor. Pe langa apararea acestui punct strategic la acea vreme, cavalerii au pus bazele unei capitale demne de admiratie internationala. Una din cladirile pastrate din secolul al 16-lea si pana acum este Palatul Marilor Maestri. Atunci era resedinta cavalerilor. Acum este deschisa in mare parte publicului ce pot vedea armurile impresinoante ale cavalerilor si nu numai.

Marele port

Spuneam adineaori ca Valletta a reprezentat un important punct strategic in bataliile istorice. Un factor principal l-a jucat Marele port, loc in care imperiul Otoman a fost infrant de cavalerii maltezi la 1565. Portul este inca in functiune, un punct important pentru navele de comert. Tu te poti plimba pe langa tunurile si fortificatiile din port, capturand memorii si fotografii ce iti vor aduce zambetul pe buze.

Muzeul national de arheologie

Nu poti trece prin Valletta si sa nu fi vizitat muzeul national de arheologie. Importanta in randul de atractii turistice in Valletta, acest muzeu contine sculpturi, vaze si picturi cu vechine si de peste 6000 de ani! Este una dintre cele mai importante locatii pentru insetatii de cunoastere in ale istoriei civilizatiilor.

Rocca Piccola

Pastrand tematica aristocrata, o scurta vizita la casa Rocca Piccola are sa iti ofere o imagine a stilului de viata al claselor de sus din secolul al 16-lea. Initial, casa a fost construita pentru Don Pietro La Rocca, un cavaler maltez. Linia sa genealogica inca traieste in aceasta casa prin a noua generatie de nepoti a cavalerului. Camere deschise pentru public au acelasi stil si mobila de secol 16, oferind o imagine frumoasa a vietii celor ce au trait aici.

Teatrul Manoel

Cu siguranta unul dintre cele mai frumoase atractii din Valetta este Teatrul Manoel. Acest teatru, inca deschis pentru reprezentatii, este printre cele mai vechi din Europa. De obicei serile sunt rezervate reprezentatiilor de teatru la care va recomandam cu caldura sa mergeti. Ziua teatrul este de asemenea deschis, de data aceasta pentru a admira cladirea in sine si nu actorii ce joaca sub acoperisul ei. Turistii pot merge intr-un tur individual pentru care exista inregistrari audio pe care le puteti asculta.

Este important de mentionat ca aceasta cladire a fost platita de un cavaler maltez, Antonio Manoel de Vilhena. Putem observa si prin acest teatru cum cavalerii secolului 16 s-au tinut de promisiune cand au spus ca au sa construiasca un oras grandios.

Speram sa ai parte de o vacanta regala in capitala Maltei. Ba chiar mai mult de atat, iti recomandam sa vizitezi macar sumar si celelalte insule ale Maltei, cum ar fi Gozo. Tu ce itinerar ai pregatit pentru urmatoarea vacanta?

One thought on “Top 5 atractii turistice in Valetta, Malta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *