Top 5 atractii turistice in Belgrad!

Belgrad ramane in mintea omului de pretutindeni ca locatia peste care s-a napustit de atatea ori violenta. Acest oras a fost un punct strategic pentru batalii si cuceriri inca din perioada culturii romane. Nici cele doua razboaie mondiale nu au fost blande cu capitala Serbiei. Spre bucuria noastra, nimic nu a oprit orasul sa revina pana si din stadiu de ruina. Acum avem parte de atractii turistice in Belgrad de care ochii si sufletele noastre se pot bucura. Iata 5 dintre acestea:

Muzeul Nikola Tesla

Pentru cei pasionati de inventii, invetatori si nu numai, o vizita la muzeul Nikola Tesla este numai bine venita. Indrazniti sa aruncati o privire peste indrazneala unui vizionar. Veti putea observa cum limitarile vremii ale inventatorului au fost relative, acesta oferind planuri pentru inventii ce aveau sa fie revolutionare pentru timpurile sale. Biletul costa cativa euro, iar vizita dureaza aproximativ o ora, timp in care vei afla o multime de lucruri interesante despre Tesla si vei putea incerca pe propria piele cateva experimente cu electricitatea. Copiii sigur se vor bucura de experienta!

Marea insula a razboiului

Inainte aceasta insula reprezenta un important punct strategic in razboi. Dupa ce toate apele s-au linistit, a ramas insula cu toata splendoarea ei. Existenta a peste 200 de specii de pasari, natura pe care nu a indraznit nimeni sa o deformeze, localnicii si asezarile lor turistice, toate aceste elemente duc la o minunata zi de vacanta doar pe insula. Este imperativ ca orice turist in Belgrad sa aiba macar o minima experienta cu Marea Insula a Razboiului.

Catedrala Sfantul Sava

Un punct in care pagubele razboiului si puterea orasului de a se recladi este Catedrala Sfantul Sava. Actuala catedrala este construita peste ruinele catedralei vechi. Renovarile si finisarile de interior si exterior se deruleaza pana in zilele noastre. Cu toate acestea, nimic nu opreste aceasta minunatie arhitecturala din a oferi linistea sufleteasca credinciosilor lor. Impresionant si faptul ca aceasta este a doua cea mai mare biserica ortodoxa din lume.

Gradina botanica Jevremovac

Belgradul este un oras plin de activitate. Daca esti in cautarea unui loc pe post de refugiu de la toata fuga urbana, atunci treci pe la gradina botanica a orasului. Vei ramane surprins de schimbarea de fundal, culoare si sunet. Iti recomandam sa o vizitezi mai ales in perioada verii, moment in care majoritatea florilor te vor intampina in plina culoare si putere olfactiva. Pozeaza, plimba-te, relaxeaza-te, bucura-te de natura ce are sa te inconjoare.

Citadela Kalemegdan

Aproximativ 115 batalii luptate sub protectia acestei citadele. Mai impresionant sunt cele peste 40 de ori in care aceasta a devenit doar praf si pulbere. Constructia dateaza de pe timpul celtilor. Se pot observa influente romanice adaugate ulterior, reconstruite, daramate si puse iarasi la loc. Ce ne-a ramas noua acum este un monument istoric demn de toata admiratia. Cu siguranta citadela reprezinta una dintre top atractii in Belgrad. Doar simplul fapt ca atatia mii de ani si atatea incercari de a pune la pamant constructia ar trebui sa ne starneasca curiozitatea pentru cel putin o vizita sumara.

Asa cum nici cele mai dure batalii nu au oprit acest oras sa ramana in picioare, nici pe tine nu ar trebui sa te opreasca ceva sa il vizitezi. Cand e urmatoarea ta vacanta la Belgrad?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *