Daca vrei sa vezi o insula aparte, petreci chiar si 8 ore pe ferryboat!

In ultimii ani mi-am facut un obicei sa merg pe o insula greceasca, cu masina personala. Si prima experienta de acest fel se intampla in august 2015, destinatia Ikaria. Despre Ikaria nu se scrie pe blogurile autohtone probabil pentru ca nu este o destinatie cautata si populara, insa am scris deja un articol pe care va invit sa il cititi.

Pentru a ajunge pe insula trebuie mai intai sa ajungi in Atena si de acolo sa iei ferryboat-ul care, dupa cateva opriri, ajunge si la destinatia finala. Nu pot sa spun ca nu imi place cu ferryboat-ul, insa 8 ore sunt destul de mult avand in vedere ca am facut in jur de 22 de ore pana la port.

Eram cu totii gata intr-o zi de sambata sa plecam in marea aventura. La 9 dimineata rotile masinii se pusesera deja in miscare cu destinatia Atena. Aveam mult de condus pana acolo, insa nu am fost descurajati, ci mai degraba incantati de o insula despre care cititsem putin si imi doream sa o descopar. 11 ore mai tarziu ajunsesem in Tesaloniki si am facut o pauza mai mare, de cateva ore, in care am mancat un gyros si ne-am plimbat pe faleza.

La miezul noptii aveam sa ne indreptam din nou spre masina pentru ultima parte a traseului, pana la Atena. Pentru cei curiosi, distanta totala (Bucuresti-Atena) este de 1160 km, pe care teoretic ii faci in 14 ore (noi i-am facut in 21 de ore dar ne-am oprit destul de des).

In jurul orei 6 dimineata am ajuns in Piraeus, cel mai mare port al Greciei, iar o imensitate de ferryboat-uri ne astepta sa plecam pe mare. Pana ne-am luat biletele, pana ne-am imbarcat, pana am baut si o cafea au mai trecut 2 ore si in jur de 8 ferryboat-ul si-a ridicat ancora si am pornit la drum.

Speram sa pot dormi si eu putin, dar nicio sansa, asa ca ne-am bucurat de priveliste (stanga-dreapa-fata-spate numai mare) si ne-am omorat timpul trecand de pe o parte pe cealalta a ferryboat-ului, in functie de cum batea vantul.

Pe la 2 dupa amiaza dadeam de o ceata densa prin care se putea vedea, daca te uitai cu atentie, o mica insula. Pe masura ce ne-am apropiat ceata s-a disipat iar in fata noastra s-a dezvaluit o insula micuta si verde. Portul principal este pe partea opusa a insulei fata de capitala, iar drumul, de doar 30 de km pe munte, a fost parcurs intr-o ora (serpentine, portiuni nu foarte late de drum, intalniri si cu alte cateva masini plus indicatoare inexistente de nici macar nu stiai daca esti pe drumul cel bun).

Partea cea mai proasta la aceasta vacanta a fost faptul ca a trebuit sa ne intoarcem dupa cele 7 zile petrecute acolo. De aceasta data ferryboat-ul a calatorit pe timp de noapte si a fost extraordinar de frig (afara pur si simplu inghetai, iar inauntru aerul conditionat cu siguranta iti oferea o durere de cap groaznica) asa ca daca aveti de gand sa mergeti luati si o geaca pe voi! Noi am fost in mijlocul lunii august si tot ne-a fost frig!

Preturi ferryboat: 80 euro pe masina si 40 euro de persoana pe sens. Atat am platit in 2015, insa preturile pot varia destul de mult.

 

3 thoughts on “Daca vrei sa vezi o insula aparte, petreci chiar si 8 ore pe ferryboat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *