Cand sa mergi in Ikaria si cate zile sa aloci vacantei!

 

De fiecare data cand scriu un articol despre Ikaria, mintea imi fuge putin prin locurile minunate de acolo, de unde nu as vrea sa ma mai intorc. Dar pentru ca stiu cat de mult apreciati aceste articole, m-am gandit azi sa va spun cam cand ar trebui sa mergi in Ikaria si cate zile sa stai.

Cand sa mergi?

Stim deja ca Grecia se viziteaza vara, si Ikaria nu face exceptie. Noi am fost in luna august, si desi in unele zile a fost foarte cald, am gasit mereu unde sa ne adapostim de soarele arzator. Daca vrei sa nu mergi chiar in plin sezon, iti recomand inceputul lunii septembrie, cand temperaturile incep usor sa descreasca.

Insa, pe langa temperaturi, ar trebui sa mai tii cont de un lucru atunci cand iti planuiesti vacanta in Ikaria: de festivalurile insulei, numite panygiria, despre care am scris mai multe in acest articol.

Cat sa stai?

Ikaria nu este o insula pe care sa o vizitezi in fuga, ea trebuie simtita, respirata, gustata si traita. Desi nu este o insula deloc mare si o poti vizita pe toata cam intr-o saptamana, eu iti recomand sa petreci cel putin 10 zile aici (daca nu chiar 2 saptamani pline).

Eu am stat doar 7 nopti si de abia ma obisnuisem cu traiul linistit, cu leneveala specifica localnicilor, cu somnul de frumusete de dupa-amiaza, cu preparatele delicioase servite pe malul marii, ca a si trebuit sa strang bagajul si sa vin acasa.

Ce sa vizitezi

Chiar daca am spus ca este o insula micuta, nu am spus ca nu ai ce vizita aici. Plajele pot fi o destinatie minunata daca esti in cautarea unui nisip fin si a unei ape clare sau chiar a unui loc pentru snorkeling (apa linistita face ca snorkelingul sa fie un sport numai bun de practicat pe malurile Ikariei).

Mai poti vizita si apele termale ale insulei, recunoscute pentru proprietatile sale curative (care atrag foarte multi turisti din Grecia), sau oraselele cocotate in varf de munte sau asezate linistit pe malul marii.

Pentru mai multe atractii turistice ale Ikariei, te invit sa citesti acest articol.

Acestea au fost sfaturile mele cu privire la Ikaria, si de abia astept sa aud si povestirile voastre pe aceasta insula unica in lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *