Ce sa faci o zi in Bremen!

Daca ajungi in partea de nord a Germaniei ar fi pacat sa nu vizitezi si orasul Bremen cu al sau centru vechi foarte cochet. Si pentru ca nu ai nevoie de mai mult de o zi pentru a-l vizita, am scris un mic ghid despre ce poti face o zi in Bremen.

Noi am ajuns in Bremen in jurul pranzului deoarece e greu sa te trezesti foarte de dimineata, sa ajungi tocmai la gara din Hanovra si sa prinzi si trenul. Dar cum trenuri sunt cam din ora in ora spre Bremen, am asteptat cuminti in gara si am savurat o cafea si un sandwich. Trenul face cam 80 de minute si calatoria costa 9 euro de persoana dus-intors (cu plecare din Hanovra).

Odata ajunsi in Bremen ne-am indreptat direct catre centrul vechi, situat la o distanta foarte mica de gara, cam 5 minute de mers pe jos. Pe drum gasesti un mic parc cu o moara, transformata acum in restaurant.

Centrul vechi al orasului Bremen este chiar mai mic decat cel al Hanovrei, asa ca nu vei pierde mai mult de 2-3 ore aici. Prima noastra oprire a fost la Unser Lieben Frauen, o biserica medievala cu vitralii pictate acum sute de ani si care s-au pastrat in stare exceptionala pana in zilele noastre.

Vei ajunge apoi in piata principala a centrului vechi, unde poti vizita Catedrala Sfantului Petru cu a sa curte interioara linistita, dar si Primaria din Bremen (pe care, bineinteles, nu am gasit-o deschisa). Cateva poze tot am reusit sa facem acestei cladiri vechi, asa ca le voi lasa mai jos pentru a iti delecta privirea.

Apoi, pentru ca dupa atata plimbare ni s-a facut foame, am decis sa ne oprim la un restaurant si sa incercam ceva traditional. Sunt o multime de restaurante si puburi unde te poti opri pentru un pranz delicios sau un sandwich mai rapid, iar vara cred ca este o adevarata placere sa stai pe terasa si sa admiri imprejurimile.

Am continuat apoi sa ne plimbam pe stradutele pavate, am vizitat vreo doua magazine de suveniruri (preturi destul de piperate, doar esti in centrul Bremenului) si, pentru ca era frig si incepuse sa picure, ne-am adapostit intr-un bar pentru a savura berea delicioasa a nemtilor.

Dupa ce picaturile s-au oprit, am continuat plimbarea noastra pe malul raului Weser, care iti ofera o priveliste minunata spre partea mai noua a orasului, cu cladiri la fel de traditionale, chiar daca sunt construite mai recent. Daca stau si ma gandesc, cred ca am apreciat arhitectura lor mai mult ca in alte tari, si nu pentru ca ar fi construit cine stie ce minunatii, ci pentru ca totul era ordonat, asemanator, in aceleasi linii si culori, de era o placere sa stai si doar sa privesti in jur.

Si pentru ca se apropia ora plecarii, ne-am indreptat usor spre trenul care avea sa ne duca inapoi in Hanovra. Sincera sa fiu cred ca as mai fi stat cateva zile in Bremen deoarece orasul este foarte linistit si sunt mult mai multe lucruri de vizitat decat am facut-o noi in cateva ore.

PS: daca vrei amintiri si suveniruri ieftine, chiar inainte de gara, pe partea stanga, se afla un magazin cu produse la 1 euro de unde poti cumpara magneti de frigider, post carduri, brelocuri si cate si mai cate…

One thought on “Ce sa faci o zi in Bremen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *