Tipurile de faina si cand le folosim!

Un lucru minunat al modernitatii a fost diversificarea de produse. Aceasta diversificare o vedem si in tipurile de faina disponibile pe piata. Putem alege intre clasicile fainuri albe, faina de porumb sau putem sa utilizam faina de secara, soia, orez sau hrisca. Tot tine de valorile nutritive pe care ni le dorim in dieta noastra.

Tipurile de faina cunoscute de toata lumea

Faina integrala din grau contine o buna parte a complexului de vitamine B, alaturi de fier si zinc. Cantitatea mare de fibra ajuta digestia si iti pastreaza flora intestinala sanatoasa.

Faina alba este printre cele mai cunoscute tipuri de faina la noi. Nivelul mare de amidon din faina alba trebuie sa ne faca sa fim atenti totusi cat consumam. Excesul poate duce cu usurinta la probleme grave de sanatate.

Faina de porumb este mai bine cunoscuta sub numele de malai. Asemeni fainei albe, contine majoritatea complexului de vitamine B alaturi de vitamina E, fier, zinc si potasiu.

 

Tipurile de faina pe care ar trebui sa le cunosti de asemenea

Faina de soia se foloseste in combinatie cu faina integrala din grau pentru prepararea painii integrale. Este recomandata persoanelor cu diabet datorita nivelului scazut in zaharuri.

Faina de orez vine in ajutorul persoanelor cu intoleranta la gluten. Se poate folosi in prepararea painii si altor produse de patiserie de care se pot bucura mai multe persoane.

Faina de secara este laudata pentru superioritatea nutritiva fata de faina de grau. Este bogata in magneziu, lucru ce ajuta la secretia de insulina in corp.

Faina de hrisca este mai aromata de fel si contine cantitati mari de zinc si fier. Folosind acest tip de faina in paine si prajituri veti avea o aroma aparte specifica.

 

Avand parte de aceasta diversificare, indicat ar fi ca si noi sa ne folosim de aceste tipuri de faina pentru a avea o dieta cat mai bogat nutritiva cu putinta. Tu ce fel de faina preferi in retele tale?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *