Cu ce putem inlocui zaharul?

Informatiile in lumea nutritiei si a dietei sanatoase sunt coplesitoare. Multe studii au fost facute pana in zilele noastre, multe dintre ele contrazicandu-se. Insa un fapt este unanim acceptat de toti expertii nutritionisti: zaharul procesat nu face altceva decat sa deterioreze sanatatea. Din aceasta cauza, va oferim trei alternative excelente ce pot inlocui zaharul procesat din viata voastra!

Miere pentru bauturile preferate

Incepem cu cel mai comun inlocuitor dintre toate: mierea. Se stie din batrani ca mierea este aur pentru o viata sanatoasa si dulce. Insa, iti recomandam sa nu o folosesti pentru prajituri ce au nevoie de timp in cuptor. Mierea devine toxica atunci cand ajunge la temperaturi de peste 70 de grade. Cel mai bine este sa o pastrati ca inlocuitor in bauturile calde (atentie, nu fierbiti).

Stevia pentru bauturile si retetele favorite

Spre deosebire de zaharul procesat, stevia provine din frunzele plantelor ce fac parte din familia Asteraceae. Inexistenta caloriilor si puterea mult mai mare de a indulci face stevia o alternativa excelenta ce poate fi adaugata in dieta de zi cu zi. Fiind si mai dulce, veti consuma cantitati mult mai mici, lucru ideal pentru un stil de viata sanatos.

Piureul de fructe pentru indulcire si plus de aroma

Daca fructele au dulcele lor specific, de ce nu ne-am folosi de el? In loc de zahar procesat, deveniti mai creativi cu retele dumneavoastra prin adaugarea piureului de fructe. Fie ca le amestecati sau folositi un singur fruct, prajiturile si in special bauturile vor fi si dulci si cu un gust aparte. Ca sa nu mai spunem ca vor arata minunat.

Acum puteti fi mult mai creativi in retete cu aceste alternative pentru zaharul procesat. Veti fi, de asemenea, mai sanatosi. Sunteti gata pentru o viata mai sanatoasa, mai activa si fara zahar?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *