Ce este laptele condensat si cu ce il putem inlocui?

Condensarea laptelui este procesul prin care se indeparteaza majoritatea apei din lapte. Ce ramane este o crema dulce, datorita zaharului folosit in acest proces, ce poate fi pastrat pe o perioada indelungata. Daca doresti alternative mai sanatoase pentru acest aliment, iti oferim cateva sfaturi utile ce te vor ajuta!

Smantana de cocos

Daca doresti un inlocuitor lapte condensat pe care nu esti nevoit sa il pregatesti acasa, atunci smantana de cocos e pentru tine. Nu este foarte scump si poate fi gasit in majoritatea magazinelor. Crema de cocos are aproximativ aceeasi consistenta ca cea a laptelui condensat. Partea sanatoasa este, pe de o parte, lipsa cantitatii mari de zahar pe care laptele condensat o prezinta. Pe de alta parte, poate fi un ingredient numai bun pentru retele de prajituri din dieta vegana.

Alternative fara lactate ce pot fi facute acasa

Produsele gata de cumparat nu sunt pentru toata lumea, stim asta. De aceea va spunem ca exista si optiuni pentru bucatarii ce doresc sa-si “murdareasca mainile.” Ai nevoie de zahar (e alegerea ta ce fel de zahar folosesti) si lapte de soia, migdale, orez sau cocos. Fierbeti la foc mic doua sau trei cani din laptele ales pana acesta se reduce la o cana. Ajunsi la acest pas, adaugati trei sferturi de cana cu zahar si amestecati usor pana ajungeti la consistenta laptelui condensat.

In functie de cantitatea dorita, vei avea mai mult sau mai putin de munca. Dat fiind faptul ca stii cat si ce pui in aceasta reteta, merita fiecare moment. E greu sa ratezi reteta. Trebuie doar sa ai rabdare si timp.

Speram ca aceste sfaturi in bucatarie si alternativele pentru laptele condensat iti vor fi de folos.

Tu cu ce ai de gand sa inlocuiesti laptele condensat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *